Jarkko Juvonen´s solo exhibition INTROVERT 21.07. – 08.08.2021

Galleria Kookos Studio
21.07. – 08.08.2021

Jarkko Juvonen
INTROVERT

Kuopiossa 1968 syntynyt Jarkko Juvonen asuu ja työskentelee Kuopiossa. 30-vuotisen uransa aikana hän on rakentanut oman maailmansa ja taiteensa. ”Ehkä oma maailma oli jo olemassa ennen taidettani.”, hän sanoo.
Hän on Ägelässä luonut kokonaisvaltaisen, “taide elämäntapana”, elämällisen teoksen. Siihen kuuluu tärkeänä osana pyöräily ja kasvispainotteinen ruokavalio. Stökörpökkö on keskeisin Ägelä-kulttuuriin kuuluva ruokalaji.

Jarkko Juvonen lopetti muovin käyttämisen taiteessaan vuonna 2019. Ainoastaan PVAc-liimaa hän on vielä toistaiseksi käyttänyt, koska sopivaa korvaajaa ei hän ole vielä löytänyt. Sekatekniikka on noussut ykkösasemaan vesiväreineen,värikynineen ja liituineen. Paperille. Muovinaru tilateoksissa on korvattu luonnonkuiduista valmistetuilla naruilla. Osa teoksista ommellaan kasaan.
Virkataan.

Jarkko Juvoselle ovat tuttuja yleisimmät kuvataiteen tekniikat taidemaalauksesta taidegrafiikkaan. Hän on tullut tunnetuksi pyykkinarusta tehdyistä tilateoksista, joihin on kiinnitetty pyykkipojalla grafiikkaa, maalauksia, kollaaseja, piirustuksia ja veistoksia.

”Ägelän löysin vaikeimman turhautumisen aikana elämäni pohjamudista. Mikä lie ollut se, joka sai siihen minut tarttumaan.”, hän sanoo.
***
Jarkko Juvonen is a visual artist from Kuopio Finland. He is currently working and living in Kuopio. During his 30 years of art he’s been building his own art and his own world. ”Perhaps my own world already was there before my art.”, he says.

With Ägelä he’s greated a holistic piece of art as a lifestyle live art work. Cycling and vegetarian food is an important part of Ägelä culture.
Stökörpökkö is the most important dish.

He quit using plastic in his art in 2019. The only plastic for now is PVAc glue because he hasn’t found a good substitute yet. Mixed media is his favourite media with watercolour, color pencils, crayons and ink. On paper and canvas. Plastic rope has been replaced with organic rope. Some of the artworks are sewed together.

He’s working mostly with mixed media but he’s familiar with several techniques of art including different paint techniques and print tchniques. He’s known for his installations with dozens or hundreds of meters of washing line with his pieces attached to it.

”I found Ägelä beneath the deepest frustration in my life. I don’t know how I found it or why I took it.”, he says.

Galleria Kookos
Runeberginkatu 17,
00100, Helsinki, Finland
www.galleriakookos.fi
facebook:@galleriakookos
Instagram: @galleriakookos
opening hours: Tue – Fri 12-17, Sat – Sun 12-16