Jemiina Halonen´s solo exhibition resurface 13.-31.1.2021

Jemiina Halonen
 
resurface
13.01.-31.01.2021
 
Galleria Kookos / Studio
Runeberginkatu 17, Helsinki
 
RESURFACE; ilmestyä uudelleen, nousta pintaan, uudelleenpinnoittaa. Painetun taiteen juuret ovat toisintamisessa ja monistamisessa, sarjallisuudessa ja jatkuvuudessa. Sama teema jatkuu myös pintasuunnittelun muodoissa, jotka toistavat samaa elementtiä tai tiettyjen kaavojen mukaan aseteltua painoraporttia. Saumattomasti jatkuvan kuosin muotoutuminen on äärimmäisen kiehtovaa ja sen saloihin tutustuminen palkitsevaa. Kaikki teokset ovat käsinvedostettuja linokaiverruksia.
Jemiina Halonen (s. 1988) on loviisalainen kuvataiteilija, joka valmistui Satakunnan Ammattikorkeakoulusta Kankaanpäästä vuonna 2013. Hän työskentelee pääasiassa piirros- ja sekatekniikoiden ja taidegrafiikan parissa, viime aikoina mukaan on tullut myös keramiikkaa. Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.
***
RESURFACE; to appear again, to rise to the surface, to cover with a new surface. The origins of printed art are largely in reproduction, replication, seriality and continuity, and the same themes resurface within the basics of surface design, repeating single elements or arranging intricate patterns according to specific formulas. Looking into how seamlessly continuous patterns are formed and learning their secrets is fascinating. All works are hand-printed linocuts.
Jemiina Halonen (b. 1988) works with printmaking, drawing and mixed media, and currently lives and works in Loviisa. She graduated with BA in 2013 from Satakunta University of Applied Sciences in Kankaanpää. The work in this exhibition has been supported by Taike (Arts Promotion Centre Finland).