Seppo Järvinen’s memorial exhibition

Galleria Kookos 13.10. – 31.10.2021
Seppo Järvisen muistonäyttely

Galleria Kookoksessa on harvinainen tilaisuus tutustua taiteilija Seppo Järvisen koloristiseen maailmaan, jonka hienostunut maalausmaisema nostaa esiin älyllisen abstraktion.

Seppo Järvisen ajatuksia jotka saattelevat teosten kohtaamiseen.“Maalaus on tekijänsä puhetta. Maalaaminen on kävelyä syksyn ensimmäisellä jäällä, sen kirkkaus sen viehätys ja sen vaara. Mahdollisuus kaiken edellä tehdyn tuhoutumiseen. Se on myös mahdollisuus onnistumiseen – vastarannalle pääsemiseen. Uskon, että katsojan tulee lähestyä teosta ennakkoluulottomasti ja hyväksyä se totuus, jonka hän siinä itse näkee. Selityksiä ei ole aiheellista keksiä. Mielestäni maalaus ja sävellys ovat sukulaisilmaisuja – ne on koettava avoimin mielin, sellaisina kuin ne ovat.”

***

Seppo Järvinen’s memorial exhibition

Artist Seppo Järvinen’s Memorial Exhibition at Gallery Kookos presents a rare opportunity to explore the late artist’s coloristic world, whose sophisticated painting landscape gives raise to intellectual abstraction.

Here are Seppo Järvinen’s thoughts to aid with facing the works: “A painting is it’s maker’s speech. Painting is walking on the first ices in the autumn, its brightness, its charm and its danger. The possibility of the destruction of everything achieved before. It’s also an opportunity to succeed – to reach the opposite shore. I believe that the viewer should approach the work without preconception, and accept the truth that he himself sees in it. There’s no reason to make up explanations. In my opinion, painting and composition are related as forms of expression – they have to be experienced with open mind, as they are.”

Myyntinäyttely / Sales exhibition
Opening 12.10. 2021. klo.18-20
Tervetuloa! Welcome!

Galleria Kookos
Runeberginkatu 17, 00100, Helsinki, Finland
www.galleriakookos.fi
Facebook: @galleriakookos
Instagram: @galleriakookos
Opening hours: Tue – Thu 13-18, Wed – Fri 12-17, Sat – Sun 12-16